Isolatie-advies

Isoleren is maatwerk. Het isoleren van een woning is altijd maatwerk. Daarom kun je via de werkgroep Binnenstad Duurzaam een vrijblijvend isolatie-adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur de mogelijkheden en adviseert welke isolatiemaatregelen of materialen hij of zij het beste vinden. Het is een deskundig bedrijfsadviseur die u gratis een onderbouwd isolatie-advies op maat kan geven.

Je bent tot niets verplicht.

Isoleren in het kort

Een huis verliest vooral veel warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Met isolatie pak je je huis als het ware in, zodat warmte beter vastgehouden wordt. En dat kan veel schelen. In een gemiddelde hoekwoning kun je per jaar zo’n € 1.900 besparen, wanneer je van geen isolatie naar goede isolatie gaat. In een goed geïsoleerd huis woon je een stuk comfortabeler, gebruik je minder energie en stoot je daardoor minder CO2 uit. Lees Alles over isoleren of kijk op DakisolatieVloerisolatieSpouwmuurisolatie en HR++ en triple glas.

Ben je een beetje handig? Dan kun je sommige isolatieklussen zelf doen. Bijvoorbeeld een voorzetwand plaatsenzelf de vloer isoleren of dakisolatie aanbrengen. Een verbouwing is een goed moment om ook je isolatie aan te pakken. Je kunt het werk natuurlijk ook uitbesteden aan een erkend isolatiebedrijf. Vergeet ook niet om naden en kieren dicht te maken.

Als je je huis gaat isoleren, zijn er subsidies en leningen beschikbaar om te helpen met de kosten. Als je 2 isolatiemaatregelen combineert (of één isolatiemaatregel neemt plus een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet), kun je 20 procent van de kosten terugkrijgen. Lees meer over de isolatie-subsidie. En met een energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor duurzame maatregelen.  

Zie www.milieucentraal.nl