Schrijf je in voor de actie gratis quick warmtescan advies

Met ondersteuning van een energieadviseur kunnen wij een warmtescan uitvoeren.

Warmtescans worden steeds vaker gebruikt om te zien waar warmte weglekt uit onze huizen.

Er zijn grofweg twee soorten warmtebeelden: de quick scan en de uitgebreide warmtebeeld-rapportage.

Quick scans worden door verschillende gemeenten gratis aan bewoners aangeboden en geven een beeldende eerste indruk van onnodig energieverlies in een huis. Zo word je aan het denken gezet over de energiezuinigheid van je woning. Dit soort beelden worden ook door bedrijven voor 100 à 150 euro aangeboden.

De uitgebreide warmtebeeld-rapportage geeft voor 250 tot 400 euro een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de isolatie van een huis. Dit gaat vaak samen met een maatwerkadvies energiebesparing (voorheen EPA), dat zelf ook enkele honderden euro’s kost.

Temperatuur bij opname

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. ‘s-Winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden daarom het beste.

Wij bieden je onder begeleiding aan de warmtecamera te lenen voor een tweetal dagen om foto’s te maken in je woning. Het rapport kan dan samen met jou door een deskundige worden uitgewerkt.